Hrant Dink, Malatya’da Doğduğu Evin Önünde Anıldı

Hrant Dink ölümünün 13. yıldönümünde Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesi’nde, doğduğu evin önünde anıldı.

Anma programında bir açıklama yapan IHD Malatya şube başkanı  Gönül Öztürkoğlu: “Hrant Dink 1954 Yılında Malatya'da ve bu topraklarda doğdu.Barış  sırtından vurulmuş, kanatları kırılmış,  yerde yatıyordu,  gün aydın değil gün bugün Hrant günü.  Hrant Dink'i özlemle minnetle sevgiyle anıyoruz..
 
 
Gazeteci, insan hakları savunucusu Derneğimizin üyesi ve sevgili dostumuz Hrant Dink 19 Ocak 2007 tarihinde katledildi. Hrant Dink Söylemlerinden ,kimliğinden,savaşa karşı barışı savunduğu için, tüm kimliklerin kardeşce yaşamını savunduğu için, emeğin değer olduğu, hakkın savunucusu olduğu için öldürüldü. Barış ve Kardeşlik savunucularının yaşamları her alanı daima tehlikede olmuş ve katledilmişdir.
 
 
Hrant  Dink bu coğrafyada  söylemlerinden, kimliğinden ve sisteme karşı duruşundan dolayı  sistem tarafından her fırsatta ölümle tehdit edildi. Maalesef tehditlerin önüne geçilemediği için de katledildi.
 
 
Ermenisiyle ,Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla ,bizlerin aynı şeylere sevinip aynı şeylere üzüldüğünü ,bu büyülü coğrafyanın bizleri kardeş olarak doğurduğunu , Hrant'ın ölüm emrini verenler bir türlü anlayamayacaklar.
Hrant'a yapılan saldırı halkların kardeşlik,Eşitlik ve Barış içinde bir arada yaşama taleplerine karşı yapılan bir saldırıdır..
 
 
Hrant yazdıklarıyla söyledikleriyle insanlığın ve hakların kardeşi ve dostudur. İnsanlık devam ettikcede öyle kalacak.
 
 
BUGÜNE KADAR KAN NEYİ TEMİZLEDİ?
 
 
Hrant en çok kardeşlikden ve birlikde yaşamaktan söz ederdi. Hrant yaşadığı topraklarda   sevgi ve bağlı olan biriydi.. Sevdiği bu topraklarda yaşananlar ve yaşanacaklar konusunda düşüncelerini söylediği için öldürüldü.
 
 
Hrant kendisini güvercin gibi tedirgin hissediyordu. bu ülkede güvercinlere bir şey yapmazlar diyordu. oysa biz akbabaları üzerimize salanlara karşı yeterince karşı koyamadık. işte bu yüzden koruyamadık, kaybettik Hrantı. daha kalabalık daha  cesur, daha akılcı, olmanın yolunu bulmayı görevimiz olarak  kabul ediyoruz.
 
 
 
 
Hrantın öldürülmesi bu ülkenin yıllardır güvercinlerini öldürdüğünü bilen ama kendisinı bunun tersine inanmak isteyen bir güvercinin son uçuşudur gökyüznden        ..
Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz 13 yıl sonrada  taleplerimizden  vaz geçmiyoruz.
 
 
 
Dink’in öldürülmesinin ardından geçen 13 yıla rağmen gerçek sorumlular hala ortaya çıkarıl(a)mamıştır. İstanbul’da devam eden davada zamanaşımı dolmaması için sadece tetikçi ve ona yardım eden birkaç kişi  cezalandırılmış, ancak gerçek azmettirenler  ve  sorumlular hala açığa çıkarılıp  cezalandırılmamıştır.
 
 
Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamlı soruşturmanın yürütülememesi, yani uygulanan cezasızlık politikasıdır. İnsan hakları savunucuları olarak cezasızlık politikasına hayır diyoruz! Dink cinayetinde etkili ve kapsamlı bir soruşturma talebimizi bir kez daha yineliyoruz.
 
 
 
Esasen, Türkiye bir bütün olarak geçmişle  yüzleşmeli, bunun için bir hakikat komisyonu kurmalıdır. İnanıyoruz ki Hrant Dink cinayeti dâhil olmak üzere işlenen binlerce faili meçhul cinayet ancak bir hakikat komisyonu marifeti ile açığa çıkarılabilir. Ancak anlaşılmaktadır ki siyasal iktidarın hakikat komisyonu kurmaya cesareti bulanmamaktadır...
 
 
İnsan hakları savunucuları olarak ülkemizde gerçek bir geçmişle yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!
Hrant Dink'den Tahir Elçilere selam olsun. selam olsun bu coğrafyadan Barışı,kardeşliği savunanlara bu uğurda yaşadığı süre içinde dik durupda katledilenlere..
 
 
katledilişinin 13. yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz.
Katılan chp .pirsultan abdal kültür derneği .eğitimsen şubesi,solparti ,kürdistan kominz partisi, bts şubesi, hayder malatya temsilcisi ,sivil toplum kuruluşlarına, üyelerine ,siyasi partılere ve herekese teşekkür ederiz.” Dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler