Dilekli İş insanı Bülent Güven CHP’den aday adaylığını açıkladı

Yeşilyurt ilçesi Dilek Mahallesi sakinlerinden zirai işler ve kayısı ticareti ile uğraşan Bülent Güven, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genelle seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Malatya milletvekili aday adaylığını açıkladı. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerin için zirai işler ve ticaretti ile uğraşan Bülent Güven, ‘Yarışta bende varım’ diyerek CHP Malatya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Güven aldığı kararı ve kendisini şu sözlerle anlattı; “Kimliğimde  1966 doğumlu görünmekle birlikte asıl doğum tarihim .1965’tir. İlk ve Orta öğrenimimi Malatya’da tamamladım. Kökenimiz Malatya olup, dedelerimden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi mensubuyuz. Babam Muzaffer güven Malatya’nın Dilek beldesinde 1973-2009 yılları arasında CHP, SODEP, SHP ve ardından tekrar CHP de belediye başkanlığı yapmıştır. Ben de 1984 yılında SODEP’e üye oldum. Ardından SHP ve CHP de üyeliğimi devam ettirdim. Halen de CHP de aktif olarak üyeyim. SHP ve CHP’de merkez ilçe delegeliği, il delegeliği ve il yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Malatya Dilek belediye Başkan adayı oldum. 1984 yılından bu yana Malatya Ziraat Odasına, ve Malatya Pancar Üreticileri Kooperatifine kayıtlı olarak çiftçilik, besicilik ve 1000 ağaçlık bir alanda Kayısı yetiştiriciliği ve ticareti yapmaktayım. Bu nedenle de Malatya bölge halkı ile sıkı ticari ve buna dayalı olarak sosyal ilişkilerim mevcuttur. Rahmetli dedemden bu yana klasik halk partili bir ailenin çocuğuyum ve şu an bu geleneği hala devam ettiriyorum. 1984 yılında evlendim. Bu evlilikten biri erkek, ikisi kız üç çocuk babasıyım. Çocuklarımın üçü de yüksek öğrenim görmüş ve aktif çalışma hayatındadırlar.
Başlangıçtan bu yana Atatürk ilkelerine ve partimin (Altı ok) umdelerine sıkı sıkıya bağlı bir mensup olmakla birlikte, ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamandan daha da muhtaç olduğu bu dönemde, sayın genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun önderliğinde partimizin yürüttüğü tüm toplumu, hiçbir etik, etnik, dinsel ve sınıfsal ayırım yapmaksızın kucaklayan ve bu tutumuyla da birlikte hareket ettiği Millet İttifakı ile birlikte iktidara yürüyen partime, öncelikle yerel bazda ve mümkün olursa yurt sathında faydalı olabilmek üzere, önümüzdeki dönem seçimleri için aday adaylığı başvuruda bulunmaya karar verdim.
Benim için onurlu bu başvurumun değerlendirmeye alınmasını en halisane duygularımla takdirlerinize sunarım.”

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler